søndag den 18. august 2013

ung og kulturel i hovedstaden

Jeg undrer mig tit over, hvorfor jeg altid er den yngste til de små koncerter, udstillinger og andre kulturelle arrangementer, der foregår rundt omkring i København. De fleste til disse events ser ud til at være mellem 25 og 30 år, og ikke 18 (ligesom mig) eller yngre. Det kan ikke være pga. pengene, for en stor del af arrangementerne er gratis eller koster under 100 kroner. Det kan heller ikke være fordi, at jeg er den eneste under 20 år, som interessserer sig for musik, kunst og kultur, for det kan jeg jo f.eks. se på jeres kommentarer på kunst-ig, at jeg ikke er. Så hvorfor kommer I ikke afsted?

Siden jeg bor i København, har jeg svært ved at guide til arrangementer i f.eks. Århus, så derfor er her nogle billige arrangementer i hovedstaden det næste stykke tid.


JOHAN OG FAR AWAY FROM FIJI PÅ RUST
Jeg har før nævnt Far Away From Fijis musik (her) og videoer (her) på bloggen, og har begge gange prøvet at proppe dem ned i halsen på jer, fordi jeg elsker dem så meget. Hvis det har virket, og I også er begyndt at holde af deres dejlige melodier, så tag forbi spillestedet RUST fredag den 13. (uuh) september og hør dem sammen med bandmedlemmet Jeppe Kolstrups bror Johan. Det er det perfekte sted at starte en god bytur!

COPENHAGEN ART WEEK
Fra den 23. august og til og med 1. september er der virkelig gang i kunst-miljøet i København, da både Art Copenhagen (Forum), Alt_Cph (Amager) og den nye Chart (Charlottenborg) løber af stablen i løbet af denne periode. Alle tre kunstmesser gør, at der udover hele byen sker en masse i kunstens tegn. Der er udstillinger, ferniseringer, debatter, filmvisninger og performances, og hele programmet kan man finde her - det kræver dog, at man tager sig tid til at læse og sætte sig ind i de forskellige begivenheder. Man kan komme gratis til alle disse ting, hvis man skriver en mail til DR's Kunstklub kunst@dr.dk med navn, postadresse, telefonnummer og et par ord om sig selv, for så har man mulighed for at vinde en "Art Week Handbook", som man skal udfylde, når man besøger de forskellige arrangementer. Jeg modtager selv to af dem om et par dage, og jeg glæder mig til at se nærmere på, hvad disse bøger indeholder.


FOREDRAG MED JEN DAVIS
Jen Davis har i lidt over 10 år taget utallige selvportrætter. Med en vægt på over 100 kilo gør hun op med tidens såkaldte selfies fyldt med overfladiske smil, og portrætterer sig selv og sin krop på en meget ærlig måde. Du kan opleve hende tale om hendes billeder på Fotografisk Center den 27. august kl. 17. Det koster kun 40 kroner, men igen kan du sende en mail til DR Kunstklub med "Jen Davis" i emnefeltet og skrive navn og et par ord om dig selv og den 23. får du besked på, om du har vundet én af de tre billetter til foredraget. Hvis du ikke har mulighed for det, så er hendes hjemmeside virkelig et kig værd her.

Like vores facebook-side, hvor jeg nogle gange vil linke til små arrangementer, som måske ikke når i et indlæg her på bloggen.

3 kommentarer:

 1. Jeg har lige smidt en anbefaling af jeres (efterhånden aldrende, men gode) Erlend Loe-uge på min og min venindes nye blog. Kast et blik, hvis det passer jer. Al respekt og beundring herfra!

  http://morfarsgarage.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk begyndt at følge din (jeres?) blog, efter at du havde skrevet en kommentar på et tidspunkt, og jeg blev helt glad, da jeg så din anbefaling, og endnu mere begejstret, da du lige nævnte kunstig til sidst. Tak for det! Og hvor skriver du syygt godt, meget fangende sprog :)

   Slet
  2. Hvor er det skønt, du kan lide det, tusind tak! Du reddede lige min eftermiddag :--)

   Slet