mandag den 24. juni 2013

Who's That Gurrrrlll? Who's That Gurrrrrrl?

Det er først for nyligt at jeg er begyndt sådan rigtigt at følge med i serier. Tidligere har jeg egentligt mest været tilhænger af almindeligt TV som baggrundsstøj eller hele film. Men tiden ofte er for knap til at se en hel film, og livet er altså for kort til Station 2, så det er virkelig rart at kunne sætte noget på, der er delt op i små bidder.

Ulempen er selvfølgelig, når serierne bliver så gode, at man bare lige skal se et afsnit mere, og man nærmest higer efter at komme hjem og se mere - sådan har jeg rimelig meget haft det de seneste uger, hvor jeg har kastet mig over serierne New Girl og Girls.


NEW GIRLHVAD HANDLER DEN OM?
Seriens hovedperson hedder Jess, er i starten af 30'erne, men bestem ikke kedelig af den grund. Hun er folkeskolelærer, går i farverigt og fjollet tøj, synger om alting, og tror på det bedste i alle mennesker. Efter at have slået op med sin kæreste gennem 6 år flytter hun ind på et loft, hvor der allerede er tre beboere - Nick, Wilson og Schmidt. Ligesom i Friends og How I Met Your Mother lærer man lynhurtigt de forskellige karakterer og deres finurligheder at kende, og det er virkelig underholdende - og nogle gange også ret rørende - at følge med i deres liv.

HVORFOR SKAL DU SE DEN?
Den primære grundt til, at jeg kastede mig over New Girl, var, at jeg virkelig har noget for Zooey Deschanel, som spiller Jess (og Summer i "500 Days og summer", og som for øvrigt også er den ene halvdel af bandet She & Him)
Men ud over, at man kan få lov at beskue hendes kønne ansigt i omkring 20 minutter i streg, så indeholder serien som sagt også lidt af det der friends-how-i-met-your-mother-aspekt, hvor man følger en vennekreds og deres udfordringer.

HVOR MEGET ER DER?
Ind til videre er der kun to sæsoner, men til gengæld er der 25 episoder i hver sæson, og et enkelt afsnit varer 20 minutter... Og så kan man selv regne lidt på, hvor meget tid jeg har brugt foran min computer de sidste tre uger.


GIRLS
HVAD  HANDLER DEN OM?
Hvor hovedpersonen i New Girl er smukke, yndige Jessica Day, er hovedpersonen i serien Girls, Hannah, en smule (læs: meget) anderledes. Lena Dunham, der også står bag serien, spiller den lidt kluntede, lettere overvægtige og forvirrede Hannah, der på trods af sit kaotiske liv, knapt så store held med sin drøm om at blive forfatter, og ekstra kilo på sidebenene er mindst lige så elskværdig og smuk som Jess. Det hele udspiller sig i New York, hvor man på kryds og tværs følger Hannah og hendes tre bedste veninder; hendes uerfarne og uskyldige kusine Shoshanna, den eventyrlystne og bohemeagtige Jessa og Marnie, som hun har været bedste veninder med siden college. Fællestrækket for dem alle er, at de er i starten af 20'erne, og helt vildt forvirrede.

HVORFOR SKAL DU SE DEN?
Fordi det er mega sejt, at hovedpersonerne ikke er smukke, fantastiske glansbilleder, der på overfladen har styr på det hele. Udover det spiller Lena Dunham rollen som Hannah fantastisk, fordi hun på en gang formår at være virkelig ynkelig og akavet, men også virkelig sej og stærk

HVOR MEGET ER DER?
Ind til videre er der to sæsoner, med ti episoder i hver, og den 3. sæson er sat til at starte den i starten af 2014


9 kommentarer:

 1. New Girrrrrrlllll. Så finurlig og mærkværdig, jeg elsker Zooey Deschanel. Jeg vi utroligt gerne spille True American (drikkespillet dér).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg virkelig også godt tænke mig! Og reglerne er her, haha
   http://www.trueamericanrules.com/

   Slet
 2. Hvor kan man se Girls?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så første sæson da den blev sendt på DR3 i starten af året, men jeg har ikke kunnet finde 2. sæson nogen steder - ud over på de der piratsider, men det kan også gå!

   Slet
 3. Jeg elsker New Girl og ikke mindst Zooey Deschanel! Vil lige informere om at den trejde sæson starter til septemper :-)
  Du har helt klart inspireret mig til at se Girls!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh ja, det så jeg godt lige.... Der er lidt lang tid til, synes jeg!!!
   Så er missionen fuldført!

   Slet
 4. Ved du, hvor man kan se New girl? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke man kan se den "lovligt" herhjemme endnu - den kan selvfølgelig købes på DVD, men ellers kan den ses på det Amerikanske netflix, eller diverse piratsider ;)

   Slet
 5. Jeg elsker virkelig også Zooey og New Girl! Man forelsker sig i personerne, og føler 100% at man kender dem :D Jeg har en vildt god side, hvor man kan se alle episoderne i god kvalitet, og man kan se selv de allernyeste afsnit!
  - http://watchseries.lt/serie/new_girl

  Godt Nytår

  SvarSlet