onsdag den 5. juni 2013

kunsten i rum


I december vandt jeg to billetter på den danske kunstblog IDOART til foredraget LYNtalk. Den ene af foredragsholderne var den spanske kunstner Luis Urculo, som har studeret arkitektur og design. Når jeg tænker på en arkitekt, tænker jeg med det samme bare på store bygninger, men Urculo arbejder meget mere med installationer, video og rum. Han viste nogle af sine værker til foredraget, f.eks. en videoinstallation, som han havde lavet i et butiksvindue (se her) og en 2,6 km lang lysinstallation på en privat vej (se her). Nogle af de andre værker vil jeg vise i dette indlæg.
Luis Urculo arbejder med at få ting til at ligne andre ting. Det er ting som træpaller, fugleburer, bøger, puder, lamper, glaskander, tæpper og alle mulige andre objekter, som man kan forestille sig, han har fundet i sit hjem. Tingene arrangerer og stabler han, så det kommer til at ligne bygninger, som i filmen "Dear New York" (nederst) og i "Covers", hvor han efterligner kendte bygninger. I den øverste film kaldet "Ruined" opstiller han ting, som er lavet af forskellige materialer. Kameraet venter på, at tingene falder sammen, og det er spændende at se, hvad der falder først, hvordan det skaber en domino-effekt, og hvordan de forskellige materialer lyder, når de rammer jorden.


Et lidt anderledes projekt, han har lavet, er gulvet i det centrale areal på kunstcenteret La Casa Encendida i Madrid. Det er et interaktivt kunstværk, da der er lagt tre lag gulv, som har forskellige mønstre, og hvert lag bliver slidt, når folk går på det, så mønstret nedenunder kommer til syne. Til foredraget fortalte han om, hvordan der indenfor få uger blev dannet tydelige stier mellem de forskellige døre, hvor man kunne se, at de fleste mennesker gik. Jeg elsker værker, hvor publikum bliver en del af det, og som hele tiden er i forandring, så dette værk har virkelig sat sig fast i min erindring. 

Efter jeg kom hjem fra foredraget gik jeg på opdagelse i flere af hans værker på nettet, og du kan gøre det samme her.

4 kommentarer:

 1. Elsker idéen med gulvet! Manden er jo genial

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han tænker virkelig ud af boksen!

   Slet
 2. Tænk at være så kreativ! De idéer, som han kan få, er jo helt fantastiske!

  www.wanderlustwe.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, det er spændende, at det ikke kun er indenfor én kategori, f.eks. fotografi eller design, men lidt uplacerligt kunst.

   Slet