torsdag den 1. maj 2014

spot 2014 | agnes


Mit program består i skrivende stund af lidt over 30 kunstnere, som jeg ikke bare har lyst til at se, men som jeg VIRKELIG gerne vil se på årets SPOT Festival. Sidste år formåede jeg at se 19 koncerter på to dage, så lige meget hvor meget jeg prøver, ser det ud som om, jeg kommer til at stå overfor nogle svære valg de næste par dage. LaLaLa eller Darkness Falls? The New Spring eller Sleep Party People? Og må jeg droppe nogle måltider, så jeg kan nå endnu flere koncerter? Selv to af disse tre kunstnere rammer lidt sammen. Lykkeligt men frustreret SUK herfra!


JULIAS MOON
I november var jeg til trioens releasefest for deres første EP ”Backseat Thunder”. Jeg kom dog direkte fra en gymnasiefest og var på det stadie, hvor jeg var mere optaget af alt smørrebrødet, som var stillet frem, end at være den store anmelder-type. Men det er nogle energiske Københavner-drenge, så de kan ikke andet end at skabe en fest, og da deres første single ”Bay” blev P3’s Uundgåelige sidste år, blev Julias Moon allerede på det tidspunkt spået en lys fremtid. De spiller jazz og soul-inspireret pop og forsanger Luis har nok den rareste stemme i det ganske land.

Tjek Julias Moons facebookside for drengestreger og vær på SCC kl. 19:30 fredag den 2. maj!KILL J
Jeg har i lang tid ikke kunne komme udenom den ikoniske skarptklippede og sølvfarvede frisure på Soundcloud, og nu kan jeg snart heller ikke undgå det på landets scener. Men hvorfor skulle jeg også det? Attituden er lige så skarp som de elektroniske beats, mens melankolien er lige så mørk, som vokalen er lys. Der er kun de to singler ”Bullet” og ”Phoenix” at finde på nettet, men disse to sidder så også lige i skabet, og de af mine venner, som ikke var overbevist i forvejen, blev overbevist, da Kill J for knap en måned siden opvarmede for King Krule. Det er en kunstner, som er værd at høre live, for den her bas skal kunne mærkes i hele kroppen.

Oplev den sølvfarvede frisure og mærk bassen fredag den 2. Maj kl. 00:00 på Radar.UKENDT KUNSTNER
Drop fordommene om hiphop og lyt til duoen bestående af to mænd, som synger om drengestreger, selvom de godt ved, at de er ved at være lidt for gamle til det. Tekstuniverset består af utallige små referencer til den tid, vi lever i - som på nummeret ”28/46”, hvor de referer til L’EASY-reklamen og synger ”ring 88888888 og snak med Peter” eller på på deres første hit fra sidste år ”Neonlys”, hvor de har tyvstjålet Nick og Jay’s ”Brænder benzin af på HC Andersens Boulevard”. De laver hits om de klassiske emner indenfor rap - damer, penge og stoffer - men tilsat en melankolsk stemning. Man må  ikke gå glip af Jens Oles produktioner bestående af vilde melodier med tunge hiphop beats og jazzede instrumenter, Hans Philips mørke vokal og mestring af det danske sprog på årets SPOT festival.

Der kan ikke andet end at blive fest, når de spiller sammen med S!vas, Gili og Lord Siva, så tag hurtigbrillerne på og kom forbi Den Grå Hal på Godsbanen fredag den 2. Maj kl. 23:15.

2 kommentarer:

 1. Du har så vanvittig god smag, søde Agnes. Alle disse tre artister ville også være på min liste over "MUST SEES", hvis jeg havde været så heldig at skulle afsted til årets SPOT. Krummer næsten tæer over ikke at få lov til at danse med på Lipstick Lies. Det bliver min ultimative sommermelodi.

  Lov mig, at du ikke tager hurtigbriller på...

  Mange forårsknus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lipstick Lies var én lang dans - jeg synes dog Julias Moon tog et mærkeligt valg, nemlig at de kun spillede Bay og Lipstick Lies og så nye sange, som ikke er udgivet. Når de nu kun har fem sange, så kunne de i det mindste spille dem. Det blev en lidt flad oplevelse, når man ikke kendte noget af musikken. Ukendt Kunstner var direkte en skuffelse live. Det virkede useriøst - især vokalen ramte mig slet ikke, som den gør på pladen. Og på det tidspunkt var jeg så træt/fuld, at jeg ikke engang orkede at gå hen og se Killl J i stedet. Men heldigvis så jeg 15 andre kunstnere som langt fra skuffede. Og hurtigbrillerne kommer altså på haha!

   Slet