tirsdag den 30. april 2013

spot 2013 | cille

SPOT-festival anno 2013 er lige rundt om hjørnet, og siden den Århus-based musikkavalkade offentliggjorde sit program, har jeg dirrende gået rundt i bare spændning. Line-uppet for den to dage lange festival er i mine øjne helt fænomenalt, og har et stort udbud af dygtige upcoming bands - danske såvel som udenlandske.
Jeg er førstegangs SPOTTER, men glæder mig helt afsindig meget til hyggelige baggårde, øl og uhæmmet dansen til de mange koncerter, som er sneget sig ind på mit (efterhånden) ret stramme program.

Blandt mine klare favoritter er , der efterhånden er gået hen og blevet lidt af en hit-darling på de danske radiostationer. Bag pseudonymet gemmer sig den unge og talentfulde Karen Marie Ørsted, der spiller soul-inspireret electropop. Jeg er i det seneste halve år gået hen og blevet rigtig glad for MØ's musik, som er blevet fast inventar på rigtig mange af mine spillelister. Jeg bliver helt tryllebunden af hendes lidt rå og uslebne stemme (man er vel ikke tidligere pige-punk-sanger for ingenting?) og den fede balancegang mellem det mystiske og dystre, men samtidig også noget yderst dansevenligt indietronica.

spiller på SPOTfestival fredag den 3. maj kl. 22:30 i Scandinavian Congress Center, på scenen SCC THIS


Jeg er, siden jeg var på Island i vinterferien, faldet i svime over de mange folk/indie-bands, som den lille ø gemmer på. Ásgeir Trausti spiller en drømmende mixtur af inderlig indiepop med moderne elektroniske undertoner lidt ála Bon Iver. Den unge islænding er hurtigt blevet en af landets største stjerner lige i øjeblikket - og det er ikke ufortjent, hvis man spørger mig.
Han havde sin debut sidste år, men trods de få år på bagen er han allerede en musikekvilibrist af allerhøjeste karat.

Ásgeir Trausti spiller på SPOTfestival lørdag den 4. maj kl. 18:00 i musikhusets rytmiske sal

Ved siden af mine små uafhængige anbefalinger har jeg sammensat min egen personlige SPOT 2013-playliste, der indeholder et bredt udvalg af kunstnere fra mit program. Du kan finde listen HER.

2 kommentarer:

  1. Hvordan fjerner I den hvidebilledkant fra de billeder, I sætter ind?

    SvarSlet
    Svar
    1. Her er en lille guide: http://helplogger.blogspot.dk/2012/04/how-to-remove-blogger-pictureimage.html

      Slet