tirsdag den 16. april 2013

erlend loe uge; introduktion

 photo erlend_zpse8bbc17a.png

Engang i mellem sker det, at når man anbefaler ting videre til ens veninder, eller bare snakker om dem, bliver de så nysgerrige, at de også vil se hvad det er for noget. Det er sket i dette tilfælde. Agnes læste en bog, Line læste en bog og pludselig læste både mig og Cille også de samme bøger.

De omtalte bøger er skrevet af forfatteren Erlend Loe, og vi har alle gerne ville anbefale noget af hans litteratur. Derfor har vi valgt at samle alle tre indlæg og holde en Erlend Loe uge her på kunstig. Den næste uge vil altså stå i Erlend Loes tegn, og du vil kunne læse om tre af hans meget forskellige bøger. Den ene handler om en familiefar, som falder på cykel og beslutter sig for at forlade alt og flytte ud i en skov. Den anden handler om en ung pige, og er skrevet i dagbogs format om hendes oplevelser efter at hele hendes familie styrter ned i et fly. Og den tredje handler om en mand, som bliver bedste venner med statsministeren.

Men på trods af, at Erlend Loe skriver om mange forskellige mennesker i forskellige siturationer, er der samtidig flere kendetegn og fællestræk for hans bøger. Han har den mest humoristiske vinkel på alt, og selvom de fleste af hans bøger handler om tragiske skæbner og svære perioder, har han en humoristisk vinkel og formår at gøre bøgerne underholdende og sjove, men samtidig fortælle om menneskerne.

Jeg, Maya, kommer ikke til at skrive nogle indlæg, da vi jo som sagt er kommet til at læse de samme. Jeg håber, at I vil tage godt i mod vores nye koncept og vil blive inspirerede til at læse nogle af bøgerne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar