lørdag den 9. marts 2013

suppe og grød

Der findes hundredevis af caféer i København, men kun få der formår at skille sig ud fra club sandwich og cæsar salat-menuen. Vi, Agnes og Maya, har dog fundet to, der på hver deres måde har fundet på deres eget. Begge cafeér ligger stor vægt på råvarer, og den ene er 100 procent økologisk. Alligevel har begge steder gode priser, og man kommer derfra med kun omkring 70 kr. mindre på lommen.


GRØD
De fleste forbinder nok ikke grød med noget specielt delikat (nok mere den smattede og lidt for tynde, man fik serveret, da man var lille), og hver gang vi har ville hive en ny veninde med på Café GRØD i Jægersborggade, har det krævet meget overtalelse - men alle er blevet positivt overraskede! På GRØD kan man få forskellige slags grød - havregrød, byggrød, risotto mm. - og derudover forskelligt slags topping. Vi kan personligt anbefale havregrøden med nødder, æblestykker og karamelsovs (daggrød), risottoen kogt på ingefær og med trevlede kyllingestykker, forårsløg, peanuts og soya (aftengrød), og grødbarene, som er lidt á la müslibarer med nødder og honning.
Læs mere på deres hjemmeside HER og følg dem på facebook HER (og et lille tip til at få gratis grød på søndag HER)



SOUPANATURAL
Hvor vi har været trofaste grødspisere siden efteråret 2011, prøvede vi først SOUPANATURAL for nogle uger siden. Da vi efter en lille omvej endelig fandt det, kom vi ned i en lille hyggelig kælder, hvor vi - trods vores gennemsnitshøjde på omkring 164 - måtte bukke os ned for at komme gennem døren. Dernede måtte vi vente lidt på et bord i de hyggelige lokaler, med mange forskellige borde og stole. Da vi havde fundet en plads, købte vi to supper efter at have smagt på en hel masse forskellige (de er søde til at give smagsprøver) for at bestemme hos. Vi endte med en rødebede/linse suppe og en osso buco suppe, og begge supper smagte rigtig godt. De kostede omkring 50 kroner stykket og i prisen fik man brød med. Det er især anbefalelsesværdigt, hvis man går op i økologi, eller er vegetar, for alle supperne er økologiske (deres motto er ''dont panic it's organic'') og de fleste er uden kød.
Læs mere på deres hjemmeside HER og følg dem på facebook HER

Det er to virkelig geniale koncepter, som især egner sig til de stadig kolde aftener - selvom begge menuer indretter sig efter årstiden. Derudover har de begge to-go, så hvis man bor nær én af de to koncepter, er det et sundt alternativ til så meget andet. Det er ikke dyrere, og man bliver meget mæt!

4 kommentarer:

  1. Der sker så utroligt lidt af den slags i Aalborg. Hvor er her bare kedeligt! :-(

    SvarSlet
    Svar
    1. Forhåbenligt bliver de to koncepter snart så populærer, at de breder sig helt til dobbelt A!

      Slet
  2. Tak for to gode tips!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt - fedt at du læser med! :)

      Slet