lørdag den 15. september 2012

film soundtracks

Noget, der virkelig kan gøre, at man kan se en film igen og igen, er hvis musikken i filmen er god. Derfor vil vi - Agnes og Line - anbefale jer disse fem soundtracks, som har gjort gode film fantastiske.



Where The Wild Things Are
Karen O har før lavet soundtracks til alt fra gyserfilmen "House Of Wax" til filmen om Bob Dylan "I'm Not There". På det fantastiske soundtrack til Where The Wild Things Are - en film, der er eminent på alle punkter - går hun under navnet Karen O And The Kids. Sangene på soundtracket er så fulde af stemning. Der er fine melodier, som mest af alt lyder som små regndryp, sat sammen med skrig, børnestemmer, fløjten, trommer og hurtigt guitarspil.


500 Days Of Summer
Kunstnere som Feist, italensk-franske Carla Bruni, Regina Spector med den lyse stemme og det fine klaverspil, britiske Mumm-ra og ikke mindst dejlige Zoey Dechanel, som spiller Summer, og hendes band She & him bidrager til filmens soundtrack. Det er godt og blandet, fra små-punket rock til fine klaverballader.


Amélie
Yann Tiersen har lavet et soundtrack, som giver mig gåsehud, et sug i maven og en kæmpe trang til at flytte til Frankrig. Der behøves ingen vokal, for klaveret skaber stemningerne, og lige meget om det er en sørgmodig eller glad stemning, så er det en fransk stemning, og der bliver gjort brug af både skrivemaskinetaster, håndklap og harmonika for at understrege dette.



New Moon
Hvorvidt de klæbrige vampyrfilm er forfærdelige eller fantastiske kan diskuteres i evigheder, jeg, Line, er selv på det ja-hold som har set filmene et utal af gange - og det er ikke mindst på grund af musikken. Især soundtracket til New Moon er værd at nævne, da det rummer indie-favoritter som Thom Yorke, Lykke Li, Grizzly Bear, OK GO og Bon Iver, og rammer derved det hele fantastisk fint ind - og det kan man altså også sagtens lytte til det, hvis man er på nej-holdet!












Skyskraber
Da alle tre skribenters absolutte yndlingsband er Mew, er det ret oplagt at nævne Rune Schiøtts drømmende, udkantsdanske film Skyskraber. Soundtracket dertil er nemlig leveret af Jonas Bjerre, som er forsanger i Mew, og han har selv indspillet alle instrumenter på pladen. Det består af lige dele sange og små fængende melodier uden vokal, som alle passer perfekt ind i filmens univers, og i mine ørebøffer på alle mulige andre tidspunkter... Og så er det nok den primære grund til, at jeg gang på gang på gang ser filmen.

Klik på titlerne, så kan du høre albummet i Spotify

5 kommentarer:

  1. Hvor er jeres nye blog fantastisk fin og anderledes! Glæder mig til at læse og kigge med :)

    SvarSlet
    Svar
    1. dejligt, at du læser med andrea! :)

      Slet
  2. Er enig med Andrea! Det lover virkelig godt for bloggen, og jeg lytter allerede til de fleste sange, og artister i har anbefalet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh Anna, det er vi virkelig glade for at høre! Det er jo ikke meningen, at man bare skal læse indlæggene. Det er meningen, at man skal blive inspireret til at høre nyt musik osv. :D

      Slet
  3. Jeg elsker soundtracket til 500 Days of Summer og Amélie :)

    SvarSlet