tirsdag den 30. juli 2013

temporary copenhagen


Murder, Chimes & Bells, Efterklang, Slaraffenland og Choir Of Young Believers er alle bands, der hver for sig er helt fantastiske... Men hvad nu hvis man havde mulighed for, at opleve dem alle sammen på en gang, det samme sted? Det ville næsten for godt til at være sandt!

Ikke desto mindre så er det rent faktisk sket. I 2009 stuvede den franske videoinstruktør Vincent Moon nemlige ni dankse bands sammen i en lejlighed i København, og filmede det. Udfaldet af dette hedder Temporary Copenhagen, og konceptet er ganske enkelt, at der i hvert rum står et eller to bands, som på skift spiller en sang, mens kameraet langsomt bevæger sig rundt i lokalet, alt efter hvor musikken er. Det ene band når knapt nok at slå den sidste tone an, før det næste begynder, og kameraet langsomt og søgende bevæger sig ind i det næste lokale.

Filmen er i ét take, uden klip og pauser, og Vincent Moon havde kun to timer til at forberede alt, før det hele løb af stablen. Dog var projektet var ikke søsat for kameraets skyld, for rundt i alle vindueskarmene og langs med væggene sidder et opmærksomt lyttende publikum.

Denne her lidt spontane og upolerede stemning er meget karakteristisk for Vincent Moon, der - som du kan læse i indlægget her - også er manden bag de såkaldte Take Away Shows, som tager musikken ud af de vante omgivelser.

Det hele varer kun 33 minutter, men det er 33 minutter med rigtig meget fin musik - også fra knapt så kendte kunstnere, der gør det mindst lige så godt som de mere etablerede.

Filmen kan ses gratis på Vimeo (herunder) eller på Tomporary Copenhagens hjemmeside, hvor der også er ekstranumre, interviews og downloads fra koncerten.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar