torsdag den 14. februar 2013

sommer, efterår, vinter, forår

Jeg er en sucker for spotify-playlister. Siden jeg investerede i Spotify Premium har jeg lavet lister til alt; når jeg skulle til fest, under projekt-ugen, når jeg følte mig grå og trist, men ikke mindst har jeg lavet lister, der har fulgt - og stadig følger - årstidernes gang.


Denne sommer voldhørte jeg diverse sommerhymner og "blomster i håret og evig sommer", som spillelisten hedder, kørte på repeat. Alt fra de velkendte klassikere som Buddy Holly og Beach Boys topper listen. Men samtidig sniger der sig også nyere kunstnere ind, såsom Real Estate og den franske Yelle, der sammen formår at bringe kroppen i fuld symbiose med den brændende sol og den skyfri himmel.
Lyt til listen HER.Efteråret var tiden, hvor jeg fandt en masse gamle kendinger frem. Elou Elan, såvel som Helgi Jonsson, dukkede frem fra en evighed i gemmerne og fandt vejen til mit hjerte. "Farvel sommer" er en playliste, der egner sig sublimt til en søndag under dynen, og hvor man alligevel ikke kan overskue andet end at lade selvmedlidenheden tage overhånd og drikke litervis af te.
Lyt til listen HER.


Min vinter-spilleliste dedikerede jeg til juleeuforien og duften af brændte mandler. Line har allerede omtalt "Nu' det indie jul" her på bloggen, men jeg kunne ikke dy mig for at promovere den igen.
Hvis du er frisk på, at holde forskud (eller bagskud - hvem ved?) på den salige jul, så er listen med Barometer-pigerne, Kirsten & Marie, et stensikkert hit. Deres forhåbning om en hvid jul er noget vi alle kan relatere til - og så er deres sarte stemmer jo til at dåne over.
Lyt til listen HER
Den nyeste spilleliste, der fuldender mit forgangende år i musik, er "vordende vår". Melankolien erstattes af de fløjlsbløde toner fra udvalgte ordsmede; Simon & Garfunkels "April Come She Will", repræsenterer en af de helt tunge drenge i skalaen, der mest af alt leder tankerne tilbage til en forårsmorgen i provinsen. Og til alle indie-cindy-typer med hang til let og lækkert dansk musik, så står der også Bastian Kallesøe og Nikolaj Nørlund på menuen, når du tuner ind på "vordende vår".
Listen inviterer samtidig til lange gåture i den spirende skov og igen at iføre sig kjoler, der har ligget i dvale vinteren over.
Lyt til listen HER.

7 kommentarer:

 1. Du er virkelig dygtig til at sammensætte spillelister, Cella ♥
  Lytter til dem med glæde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg virkelig glad for at høre, Ritz! ♥

   Slet
 2. Kan ikke rigtig få det til at virke med at afspille listerne. Hvordan fungerer det?
  Dejlig blog i øvrigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, virker linksene nu ikke? Måske skal du bruge en anden browser (safari, chrome, firefox, hvad ved jeg).
   Tak for den fine respons, for resten. Det er godt at høre!

   Slet
 3. iiiiih fedt indlæg, og herlige sange!
  Hvordan laver du de fine billeder, med billeder inde i bogstaverne!!?

  SvarSlet