tirsdag den 25. september 2012

Shields


Sidste mandag udkom Grizzly Bears fjerde album. Det hedder Shields, og er et af de album jeg har set allermest frem til i år. Efter at have lyttet til deres album Veckatimest, som udkom i 2009, blev jeg nemlig hovedkuls forelsket i de fire Brooklyn-bosatte gråbjørne, og siden da har de stået ret højt på listen af yndlingsbands.

Der er altid noget lidt mystisk ved Grizzly Bear. Slæbende, skramlede guitarriffs (som på  About Face) Spøgelsesagtige vokalharmonier som hjemsøgende messer den samme tekst igen og igen (hvilket Colorado er et fantastisk godt eksempel på) indviklede melodier og vilde temposkift (Som virkelig kommer til udtryk på Southern Point, der drager til helt andre steder end udgangspunktet)

Den nye plade bevæger sig dog en smule væk fra den der drømmende, mystiske atmosfære - som ellers er det element i Grizzly Bears musik jeg allerbedst kan lide. Pladen er mere udadvendt - langt fra lige så drømmende, og lidt mere tilgængelig end de tidligere, hvilket især træder frem på sange som Sleeping Ute, Yet Again og gun-shy. Men der er også gjort en smule plads til smukke vokalharmonier og luskede melodier, som kun de mestrer det - hør bare nummeret The Hunt.
Det nummer fra Shields jeg efter 7-8 gennemlyt er mest betaget af er pladens sidste sang - Sun In Your Eyes - som med det smukkeste trompetspil på fineste vis afrunder et album, som på trods meget få drømmende toner virkelig fungerer godt

Du kan høre Shields på Spotify HER

4 kommentarer:

  1. De er altså også bare pissefede!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er de virkelig, og hvor er det bare skønt at jeg ikke er den eneste der synes det (:

      Slet
  2. Ååhh ja Grizzly Bear! De er så dejlige.

    Agh jeg har ikke Spotify.. Øv kan ikke åbne de link..

    -Ida

    SvarSlet
    Svar
    1. Pokkers!
      Det er dæleme ellers en anbefaling eller to værd, især når det kommer til at opdage ny musik - man får hørt meget mere, når man ikke er afhængig af at købe det før man lytter ;)

      Slet